روش های کسب درآمدمقالات

الگوریتم play to earn یا GameFi چیست ؟ آشنایی با play to earn و بازی های کریپتویی

بازار بازی های کریپتویی با الگوریتم play to earn این روز ها حسابی گرم است.از زمانی که بازی هایی مثل کریپتوکیتیز (CryptoKitties) غوغا به پا کرد، تقاضا برای بازی هایی کریپتویی هم بیشتر شد.در این مقاله سعی می کنیم با الگوریتم play to earn یا GameFi و بازی های کریپتویی بیشتر آشنا شویم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید

بازی کریپتویی CryptoKitties skins
CryptoKitties

این نوع بازی‌ها، ترکیبی از گیمینگ و امور مالی اند و روشی عالی برای کسب درآمد – مخصوصا در کشورهایی که ارزش پول آن ها شاید کمتر باشد- هستند. چیزی که باعث محبوبیت این نوع بازی ها شده، علاقه مردم به کسب پول درحالی که خوش می گذرانند است. به عبارتی تا حالا در هنگام کار کردن به آن ها اینقدر خوش نگدشته است.همین امر باعث شده که بازی های بر پایه بلاک چین و defi که با توکن هاِی NFT کار میکنند، روز به روز بیشتر شوند.


“بازی های بلاک چین” چیست؟


بازی های بلاک چین بازی هایی هستند که از فناوری بلاک چین استفاده می کنند. با این فناوری گیمر ها مالکیت کامل روی دارایی های درون بازی را به صورت NFT دارند.در برخی موارد گیمرها حتی کل بازی را اداره می کنند.درجات مختلفی از بازی های بلاک چین وجود دارد. اما قبل از اینکه به آن ها بپردازیم، مهم است که خود فناوری بلاک چین را بشناسیم.


بازی های روی بلاک چین


وقتی از بازی های بلاک چین صحبت می کنیم، منظور ما بازی هایی است که از فناوری بلاک چین برای یک یا چند جنبه از تجربه بازی خود استفاده می کنند. بازی هایی وجود دارند که فقط مالکیت دارایی های درون بازی را روی بلاک چین ذخیره می کنند. و بازی هایی وجود دارند که کل دنیای خود را بر روی بلاک چین اجرا می کنند. بین این دو درجات مختلفی وجود دارد.

درجه پایین – مالکیت بر دارایی های درون بازی

بازی بر روی سروری متمرکز، مانند سایر بازی های موجود در بازار، اجرا می شود. با این حال، بازیکنان می توانند آیتم های داخل بازی که به یک توکن از یک بلاک چین وصل اند را خریداری کنند. این یک توکن غیرقابل تعویض یا NFT خواهد بود. این بدان معناست که فقط صاحب آن توکن خاص به دارایی دیجیتالی مرتبط با آن دسترسی دارد. در نتیجه این امکان وجود دارد که شما تنها صاحب شمشیر دیجیتالی یک بازی نقش آفرینی (role playing game) باشید. بلاک چین هر تراکنش و مالکیت توکنی را ثبت می کند. و همه می توانند ببینند که شما تنها فردی هستید که آن توکن خاص را دارید. بر اساس محبوبیت بازی و قابلیت استفاده توکن در داخل بازی، آن توکن خاص دارای ارزش مالی در دنیا واقعی است. (مثال: Skins in Light Trail Rush)

بازی  کریپتویی Light Trail Rush
Light Trail Rush

درجه متوسط – مشارکت مالکیت و اقتصاد


علاوه بر NFT های قابل خرید، این امکان نیز وجود دارد که کاربران دارایی هایی را در بلاک چین ایجاد کنند. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد که یک بازی به طور تصادفی یک شمشیر منحصر به فرد تولید کند. و بازیکنان می توانند آن را در بازی با انجام ماموریت یا چالش هایی به دست آورند.

پس از برداشتن، آیتم در کیف پول کاربر که به بازی متصل است، ذخیره می شود. علاوه بر این، کاربران می توانند آیتم ها را جمع آوری کنند. اساساً آن ها را کادو پیجی کنند. و بسته را از طریق یک بازار باز با فناوری بلاک چین به سایر بازیکنان بفروشند. اگرچه این نوع بازی ها هنوز بر روی یک سرور متمرکز اجرا می شوند اما از فناوری بلاک چین برای نشان دادن مالکیت دارایی های دیجیتال، معامله دارایی ها و ایجاد یک مورد منحصر به فرد به طور تصادفی استفاده می شود. (مثال: تقریبا تمام بازی هایی که از الگوریتم play to earn استقبال کرده اند.)

play to earn games یا بازی های کریپتویی
play to earn games

درجه آخر – کاملا حاکمیت غیر متمرکز


بازی نهایی بلاک چین از همه مواردی که در بالا توضیح داده شد استفاده می کند. اما علاوه بر این، کل “گیم پلی” آن بر روی بلاک چین ساخته شده است. هر گره (نود) هر انتخابی را که شخصی انجام می دهد تأیید می کند. در نتیجه تقلب عملاً غیرممکن است. با این حال، این بدان معناست که توسعه دهنده بازی کنترل خود را به طور معمول از دست می دهد. یک دسته از بازی ها روی بلاک چین های موجود اجرا می شوند. و بازی هایی وجود دارند که از بلاک چین اختصاصی خود استفاده می کنند. که کاملاً توسط خود بازیکنان نگهداری می شود. این اساساً شکل نهایی خودگردانی یا خود حاکمیتی (self-governance) است. (مثال: Nine Chronicles و Taurion)

Taurion characters
Taurion
nine chronicles chracters
nine chronicles

بازی بر اساس Free-to-play


گیمر ها باید حق انجام یک بازی پرمیوم را خریداری کنند. آن ها این کار را با خرید مجوز از یک فروشگاه دیجیتال یا کپی فیزیکی از یک فروشگاه آنلاین یا محلی انجام می دهند. هر چند بعضی اوقات هزینه های زیادی بابت خریداری یک بازی داده می شود ولی مدل تجاری بازی رایگان (Free-to-play) بیشترین رشد را در سالهای اخیر داشته است.

این بازی ها به اینصورت اند که شما می توانید این بازی را رایگان دانلود کنید. و تجربه ای محدود به شما می دهند. حالا برای داشتن تجربه ای بیشتر یا خرید آیتم های درون بازی هزینه ای باید پرداخت کنید. این هزینه ممکن است برای پیشرفت شما در بازی یا خرید کوین های بازی یا حتی مدل موی شخصیت شما در بازی باشد.برخی از بزرگترین بازی های موجود در بازار به صورت رایگان در دسترس هستند. سال گذشته تنها Fortnite 1.8 میلیارد دلار درآمد از همین محل کسب کرد هرچند بازی Battle Royale کاملاً رایگان است.

مدل play to earn شباهت های زیادی با مدل Free-to-play دارد. در اغلب اوقات یک بازی play to earn از مکانیزم هایی استفاده می کند که در عناوین free-to-play مشاهده می شود با این تفاوت که بازی های play to earn به گیمرها اجازه می دهند تا درآمد یا دارایی های دیجیتالی ارزشمندی کسب کنند

Fortnite gameplay
Fortnite

توضیح الگوریتم play to earn


در این مدل از بازی ها به گیمر ها مالکیت دارایی های دیجیتال درون بازی داده می شود. و یک گیمر با فعال بودن در این بازی می تواند دارایی های خود را افزایش دهد. با شرکت کردن در اقتصاد درون بازی در واقع ارزش بازی و دارایی های درون بازی برای گیمر ها و توسعه دهندگان بیشتر خواهد شد. و در مقابل آن ها دارایی های دیجیتال ارزشمندی کسب می کنند.

این دارایی های دیجیتال می توانند رمزارز باشند. یا آیتم هایی باشند که به صورت توکن هایی روی بلاک چین (اکثرا NFT) در آمده اند. به همین دلیل، ترکیب الگوریتم play to earn با بازی های بلاک چینی بسیار منطقی است.

در بازی های کریپتویی play to earn توسعه دهندگان به وقت و تلاشی که گیمر ها در بازی می گذارند، پاداش می دهند. به عنوان مثال، در Axie Infinity بازیکنان معجون های عشق (SLP) را دریافت می کنند. بازیکنان برای تولید Axies جدید به این توکن ها نیاز دارند. اما می توانند توکن ها را در بازار آزاد به سایر بازیکنان بفروشند. مثالی دیگر منابع موجود در League of Kingdoms است. یا جایزه هایی که بازیکنان می توانند در بازی فوتبال فانتزی Sorare به دست آورند.

 play to earn یا بازی های کریپتویی
play to earn games

آیا بازی های play to earn رایگان هستند؟


قاعدتا بازی های کریپتویی play-to-earn باید رایگان باشند اما همیشه اینگونه نیست. مثلا، در این لحظه، گیمرها ابتدا باید سه Axie خریداری کنند تا بتوانند در Lunacia یا همان دنیای Axie Infinity نبرد کنند. ( قیمت هر Axie را اینجا ببینید.). Sorare از بازیکنان می خواهد که قبل از اینکه بتوانند در مسابقات هفتگی کارت کسب کنند، ابتدا روی کارت بازیکنان سرمایه گذاری کنند. بازی هایی مانند Chainz Arena و League of Kingdoms کاملاً رایگان هستند. البته قابل ذکر است از بازی های رایگان معمولا کسب درآمد سخت تر و کمتری میتوان انجام داد.

توسعه یک بازی ویدئویی هزینه بر است و این بازی ها توسط شرکت های بازی سازی تجاری ایجاد می شوند. با این حال، مزیت بازی های play-to-earn این است که یک گیمر همیشه مقداری دارایی ایجاد می کند که قابل فروش است. حتی زمانی که یک گیمر برای شروع بازی نیاز به پرداخت هزینه دارد، این آیتم های به دست آمده همیشه می توانند دوباره فروخته شوند. هر کارت در Sorare قابل فروش است و هر Axie در کیف پول شما نیز می تواند به فروش برسد. با این حال بازی هایی مانند Fortnite و League of Legends میلیاردها دلار درآمد دارند. بازیکنان پول خرج می کنند و پول خود را در یک گودال بی انتها می اندازند. وقتی دیگر بازی نکنند، می بینند که جیبشان هم خالی شده است.

بازی های play-to-earn این را تغییر می دهند. همه آیتم های به دست آمده ارزش خاصی دارند. این بدان معناست که گیمرها همیشه میتوانند در لحظه ای که از بازی فاصله می گیرند، کمی درآمد کسب کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا