تتر چیست؟
تتر که یکی از پیش رو ترین استیبل کوین ها بود در ابتدا در اوایل سال ۲۰۱۴ با نام ریل کوین (Realcoin) راهاندازی شد. اما کمی بعد در ماه نوامبر، توسط شرکت iFinex، مالک تشکیلات Tether و صاحب صرافی بیت فینکس (Bitfinex) که تتر را پایهگذاری کرده، دوباره نامگذاری شد. این شرکت در سال ۲۰۱۹ یک ارز دیجیتال باثبات دیگر به نام «تتر گلد» (Tether Gold) عرضه کرد که دارای پشتوانه طلا است. تتر یا USDT ورژن دیجیتالی دلار امریکاست، به عبارتی 1 تتر، ارزشی معادل یک دلار آمریکا دارد. تتر بهعنوان یک رمز ارز پایدار و باثبات (استیبل کوین) شناخته میشود، به این معنی که ارزش آن نوسان بسیار کمی دارد. و با قیمت ثابت خود، شما را در مقابل نوسانات شدید بازار محافظت میکند. و با آن میتوانید به صورت دیجیتالی دلار منتقل کنید
استیبل کوین ها دارای پشتوانه کالا و داراییهای دیگر هستند. قیمت استیبل کوین ها همیشه وابسته به ارزش داراییهای پشتوانه است. و با آنها بالا و پایین میشود. به جز تتر، تعداد زیادی استیبل کوین های دیگر با پشتوانه دلار آمریکا در بازار عرضه شده اند. اما USDT در حال حاضر یکی از قدرتمندترین استیبل کوین ها است.
تتر برای معاملهگران دو کاربرد اصلی دارد:
- در امان ماندن از نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال
- انتقال آسان پول به صرافیها و کیف پولها به صورت دلاری
ارزی با ثبات
دلیل اصلی استفاده از تتر فراهم کردن ثبات و تعادل در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال است و توسط شرکتهای مبتنی بر بلاکچین، صرافیهای ارزهای دیجیتال، افراد عادی و معاملهگران استفاده میشود. Tether به شما قابلیت نگهداری، ارسال و دریافت توکنهای ارزی با ارزش پایدار با امنیت و بطور فوری با کارمزدی ناچیز فراهم کرده است.
پشتیبانی 100 درصدی
به ازای هر تتر یک دلار در بانک مرکزی نگه داری می شود. اگر شما صد تتر می خواهید بخرید باید به حساب شرکت صد دلار واریز کنید. اینکار با استفاده از سیستمهای پرداخت آنلاین موجود در سایت ممکن است. و در نهایت به همان اندازه تتر دریافت می کنید.
هر وقت که قصد فروش تتر خود را داشتید. شرکت تتر شما را دریافت و در مقابل آن دلار پرداخت می کند. در اینجا، تتر توسط شرکت سورانده میشود. یعنی این تترها دیگر از چرخه خارج میشوند.
مشتریان خرد میتوانند از پلتفرمهای معاملاتی مختلف، تتر بخرند.
استفاده از فناوری بلاک چین
پلتفرم تتر بر اساس فناوری های بلاک چین باز ساخته شده است. و از امنیت و شفافیت ارائه شده در آن ها استفاده می کند.
نحوه ذخیره سازی تتر
به غیر از صرافیهای ارز رمزنگاری شده، میتوانید USDT خود را در کیف پولهای رمزنگاری مختلف ذخیره کنید. این کیف پولها شامل کیف پول های تحت وب و موبایلی، مانند Trust Wallet و یا کیف پولهای سخت افزاری مانند Ledger Nano X/S میشود.
از آنجا که تتر از طیف وسیعی از بلاک چینهای مختلف صادر میشود، باید اطمینان حاصل کنید که آن را به همان شبکه منتقل میکنید.
به عنوان مثال، اگر به صفحه برداشت تتر در بایننس بروید، پنج گزینه مختلف شبکه برای انتقال به دست خواهید آورد: بایننس چین (BEP2)، Binance Smart Chain (BEP20) ،Ethereum (ERC20) ،Tether (OMNI) و Tron ( TRC20).
به این نکته دقت داشته باشید که برای مثال، اگر سعی کنید Omni USDT را به آدرس ERC-20 USDT ارسال کنید، انتقال شما انجام نخواهد شد و گاها ممکن است برای شما مشکل ساز شود.
توجه داشته باشید که TRC-20 USDT و ERC-20 USDT تنها نوع تتر پشتیبانی شده توسط لجر است. این بدان معناست که USDT در حال اجرا بر روی بلاک چین بیت کوین (Omni Layer) برای انتقال به کیف پولهای سختافزاری Ledger در دسترس نیست.
والتهای تتر Omni
- Houbi
- FreeWallet
- Omni wallet
- Tether wallet
والتهای سختافزاری
- CoolWalletS
والتهای تتر ERC20
- Houbi
- MyEtherWallet
- TrustWallet
- Eidoo
- My Crypto
- Infinito
- Ethos
- Exodus
- klever
والتهای سختافزاری
- CoolWallet S
- LedgerNano S/X
- Keep key
- Ellipal
والتهای تتر TRC20
- Houbi
- TrustWallet
- Klever
- Exodus
والتهای سختافزاری
- Ellipal
- LedgerNano S/X
چند نوع ارز دیجیتال تتر وجود دارد؟
در حال حاضر بیش از 14 نوع تتر مختلف در انواع بلاک چین ها وجود دارد که می توان با مرجعه به سایت کوین مارکت کپ آدرس قرارداد آن هر مشاهده کرد ولی معروف ترین های آن ها تترهای موجود در شبکه بیت کوین ، اتریوم ، ترون و بایننس است .
همه این تتر ها در عمل یکی هستند. اما وقتی میخواهید از USDT استفاده کنید بهتر است بدانید که چه نوعی را دارید به کار میبرد .
راحتترین روش برای فهمیدن نوع تتر این است که به آدرس کیف پول تتر خود نگاه کنید.
به عنوان مثال سه نوع تتر و آدرس کیف پول دیجیتال آنها اینگونه هستند:
- نوع اول از بلاکچین بیتکوین بهره میبرد و Omni Layer USDT نام گرفته است. بلاکچین این نوع تتر Bitcoin Omnilayer نام دارد. آدرس کیف پول دیجیتال این تتر با عبارتهای ۱، ۳ و bc1 شروع میشود.
- نوع دوم از بلاکچین اتریوم که الگوریتم ERC20 دارد، استفاده میکند و ERC20 USDT یا eUSDT نام دارد. آدرس کیف پول دیجیتال این تتر با عبارت 0X شروع میشود.
- نوع سوم از بلاکچین ارز دیجیتال ترون (TRON) که الگوریتم TRC20 دارد، استفاده میکند و TRC20 USDT نام دارد. آدرس کیف پول دیجیتال این تتر با عبارت TX شروع میشود.
به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم، اگر ابتدای آدرس ولت با T شروع شود، تتر شبکه TRC-20 است.اگر ابتدای آدرس ولت با 0X شروع شود، تتر شبکه ERC-20 یا BEP-20 است.و فرمت آدرس تتر Omni همانند آدرسهای بیتکوین است.
تفاوت تتر Omni، تتر ERC20، تتر TRC20 در چیست؟
تفاوت آنها در شبکهای است که برروی آن قرار دارند. تتر Omni بر روی شبکه Omnilayer، تتر ERC20 بر روی شبکه اتریوم و تتر TRC20 برروی شبکه ترون قرار دارد.
ارزش قیمتی هرسه نوع تتر برابر است. اما دو تفاوت اساسی آنها در کارمزد انتقال و سرعت انتقال در شبکه است. تتر Omni بیشترین کارمزد و کمترین سرعت را دارد. درحال حاضر تتر TRC-20 به علت سرعت بالا در انتقال و کارمزد بسیار پایین، انتخاب مناسبتری خواهد بود.ولی توسط تمامی کیفپولها و بازارها ساپورت نمیشود.
در نتیجه، برای کاهش هزینهها و سرعت انتقال و همچنین اطمینان از پشتیبانی کیف پول و صرافیها، شما باید از USDT- ERC20 یا همان تتر مبتنی بر شبکه اتریوم استفاده کنید.
کارمزد تتر چگونه است؟
هزینه جابهجایی و ارسال تتر مربوط به هر تراکنش، برروی هر شبکه شامل کارمزد میشود که توسط همان شبکه محاسبه و کسر میگردد. این هزینه با توجه به نوع شبکه متفاوت است. لازم بهذکر است که کارمزد انتقال تتر برروی شبکههای Omni و ERC-20 با توجه به شلوغی شبکه متغیر خواهد بود. برای پرداخت کمترین کارمزد درحال حاضر میتوانید از تتر TRC-20 (شبکه ترون) استفاده کنید.