ترون چیست ؟
ترون (Tron) ماشین مجازی و غیر متمرکزی است که برای پیشرو بودن در اینترنت غیر متمرکز ساخته شده است. ترون همانند اتریوم به توسعهدهندگان Dapp (اپلیکیشن غیر متمرکز) امکان ساخت و بهکارگیری پروتکلهای پیچیده را ازطریق قراردادهای هوشمند روی بلاک چین خود میدهد. ترون نوعی سیستم سرگرمی غیرمتمرکز و پلتفرمی برای اشتراک گذاری محتوا است که با استفاده از تکنولوژی بلاک چین و شبکه همتا به همتا (Peer to Peer) کار میکند. این پروتکل به تمامی کاربران امکان انتشار، ذخیره سازی و مالکیت دیتا و محتوا را به صورت کاملاً رایگان، غیرمتمرکز و خودکار میدهد.به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازارهای جهانی سرگرمی، رسانه و انواع محتوا به صورت غیرمتمرکز استفاده میکند.
این بدان معناست که سازمانهای مرکزی فعلی اینترنت (که واسطهای برای سازندگان نیز به حساب میآیند) از این حلقه خارج میشوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را میدهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند. و سود کار خود را از آنها دریافت کنند. میتوانید ترون را به عنوان نسل بعدی شبکه های اجتماعی در نظر بگیرید که با استفاده از آن میتوانید محتوا تولید کنید و آن را با دیگر افراد در هر نقطه از دنیا به اشتراک بگذارید. ترونیکس یا TRX واحد اصلی حساب ها در بلاک چین ترون است. و در واقع پولی است که برای تولید محتوا به شما داده میشود.
ویژگی های منحصر به فرد ترون
این پلتفرم قادر به پردازش ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه است این عملکرد سریع شبکه ترون را با شبکه های اصلی پرداخت مانند پی پال (PayPal) برابر می کند.
ترون هزینه تراکنش بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.به همین دلیل می گویند ترون دارای کارمزد تراکنش صفر است. و میتوانید میلیونها دلار TRX را به هر نقطه از دنیا در چند ثانیه و بدون پرداخت کارمزد بفرستید.تراکنشهای انجام گرفته در این سیستم یکی از سادهترین و سریعترین نمونهها در میان کل ارزهای دیجیتال است. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.
توکن های TRC10 و TRC20 دو توکن رسمی معرفی شده توسط شبکه ترون میباشند. این توکن ها هر یک با شرایط و کاربری خاص در شبکه ترون استفاده میشوند.استفاده از این توکنها شبکه ترون را کاملا منحصربهفرد نموده است. جالب است که برای ساخت آنها در شبکه ترون نیز نیاز به هیچ توانایی در زبانهای برنامهنویسی نخواهید داشت و تنها میتوانید با استفاده از چند مرحله ساده اقدام به ساخت آنها نمایید.
ویژگی مثبت دیگر سازنده معروف آن است.صحبتهای زیادی در خصوص ترون شنیده میشود که عمدتا به دلیل بنیانگذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیانگذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راهاندازیاش، در بسیاری از صرافیها مورد معامله قرار گرفت. و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود 55 میلیون نفر گزارش شده است.
تاریخچه ترون
تاریخچه TRON از اوایل سال 2017 آغاز می شود. در آن زمان ، مدیرعامل شرکت، جاستین سان، رسماً سازمان غیر انتفاعی مستقر در سنگاپور را که امروزه به عنوان بنیاد TRON شناخته می شود، راه اندازی کرد. مأموریت این سازمان ایجاد زیرساخت برای اینترنت غیر متمرکز و ارائه یک سیستم دموکراتیک برای مدیریت شبکه جدید بود.
سان با حوزهی تکنولوژی امور مالی بیگانه نبود، زیرا او شاگرد “جک ما” مؤسس علیبابا بود. سان از دانشگاه جک ما یعنی هوپان فارغالتحصیل شده بود و در همان ماهها در فهرست فوربز، جزو “۳۰ نفر برتر زیر ۳۰ سال چینی” و “۳۰ نفر برتر زیر ۳۰ سال آسیایی” قرار گرفته بود. باید توجه کرد که سان قبل از معرفی ترون در بخش بلاکچین شناختهشده بود.
سان نمایندهی اصلی ریپل (Ripple) در چین بود. این مقام او را در جایگاهی قرار میداد که میتوانست با شبکهای از افراد که روزی برای مبدل ساختن ایدهی ترون به واقعیت نیاز داشت، در ارتباط باشد. او همچنین اپلیکیشن استریم آنلاین محبوبی به نام پیوو (Peiwo) تأسیس کرد. درحالحاضر این اپلیکیشن ۱۰ میلیون کاربر در جهان دارد.
جالبتر از آنکه سان، ترون را چند ماه بعد در پیوو به کار برد. این یکپارچهسازی به پیشرفت ترون در ناحیه کمک کرد. همچنین این استراتژی تعداد کاربران ترون را گسترش داد.
اینترنت غیر متمرکز، هدف ترون
برای درک وظیفه عظیمی که توسعه دهندگان ترون به دنبال آن هستند، درک کمی از اینترنت غیر متمرکز بسیار مهم است. اینترنت غیر متمرکز با اینترنتی که می شناسید، متفاوت است. در درجه اول، هیچ شرکت میزبانی (host) وجود ندارد. در عوض، کل اینترنت توسط کاربران اداره می شود. تاکنون مفهوم وب غیر متمرکز محال به نظر میرسید و قدرت پردازش دنیا برای آن کافی نبود. بااینحال ماهیت شفاف شبکهی بلاکچین برای انجام چنین وظیفهای ایدهآل به نظر میرسد؛ این دقیقا همان نقشی است که ترون بهدنبال آن است.
عرضهی اولیهی کوین (ICO) ترون
انتشار ترون بسیار مهم بود. بنیاد ترون در جریان ICO ترونیکس ، ۷۰ میلیون دلار برای توسعهی بیشتر اکوسیستم ترون جمعآوری کرد. در جریان این رویداد سرمایهگذاران در ازای بیتکوین یا اتریوم، ترونیکس (رمزارز شبکهی ترون) دریافت میکردند. در هنگام فروش قیمت هر ترونیکس ۰٫۰۰۱۹ دلار بود.
توکنهای TRX توکنهای کاربردی بودند که توسط بنیاد ترون صادر میشدند و بهعنوان ارز واسطهای برای تمامی توکنهای بر مبنای ترون عمل میکردند. این توکنها در شبکهی MainNet باقی میماندند و تراکنشهای آسان را در سرتاسر شبکهی بلاکچین تسهیل میکردند.
در ۲۰۱۸ سان ترون را به یکی از ۱۰ ارز دیجیتال برتر تبدیل کرد. این موفقیت به توسعهدهندگان این پلتفرم منابع، تجربه و انگیزهای برای انتشار بلاکچین خودشان را داد. این تصمیم به ترون اجازه داد تا از پلتفرم ERC-20 در شبکهی اتریوم به توکنهای TRX مهاجرت کنند که از پروتکل بومی ترون استفاده میکرد.
توزیع عرضه توکن به شرح زیر است:
توکن های فروش خصوصی 25.7 درصد از کل عرضه اولیه توکن را تشکیل می دادند. در 8 ژانویه 2017 برای 25،700،000،000 TRX با نرخ1,025,000 TRX =یک اتریوم ~ با قیمت 0.0003 دلار برای هر توکن انجام شد. و 25.7 درصد از کل عرضه توکن را فروخته شد.
توکن های فروش عمومی 40.0 درصد از کل عرضه توکن اولیه را تشکیل می دادند. این در 30 آگوست 2017 برای 40،000،000،000 TRX با نرخ 205،000 TRX = یک اتریوم ~ به ازای هر توکن 0.0015 دلار انجام شد. و 40.0 درصد از کل عرضه توکن را فروخته شد
بنیاد و تیم ترون 34.3 درصد باقیمانده از توکن را در اختیار دارند.
کوین ترون، ترونیکس (TRX) چیست و چه کاربردی دارد.
ترونیکس یا TRX ارز دیجیتال بومی بلاک چین ترون است. ترونیکس اولین بار در سپتامبر سال 2017 میلادی زمانی که ترون توانست توسط عرضه اولیه سکه (ICO) موفق خود بیش از 70 میلیون دلار سرمایه اولیه جمعآوری کند، ارائه شد.
در آن زمان TRX توکنی بود که روی پروتکل ERC20 (بلاکچین اتریوم) اجرا میشد. کمتر از یکسال بعد از عرضه اولیه سکه ترون و با توسعه بلاک چین آن، این ارز دیجیتال شبکه اصلی خود را ساخت. و توکن ترونیکس از بلاک چین اتریوم به بلاکچین انحصاری Tron منتقل شد. به همین دلیل نیز ترونیکس یک کوین محسوب می شود نه توکن !
Tron شبکه انحصاری خود را در 25 ژوئن سال 2018 میلادی ایجاد کرد که این روز به عنوان روز استقلال ترون شناخته میشود و ترون هر ساله قرار است آن را جشن بگیرد. در حال حاضر ترون هنوز در حال جمعآوری توکن های ERC20 خود و سوزاندن آنها است تا تنها کوین های موجود در شبکه اصلی ترون باقی بمانند.
درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنشهای ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت میشوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرمافزاری یا سختافزاری میکند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون.
پس از تأیید تراکنشها توسط استیک کنندگان این رمزارز، TRX جدید تولید شده و به این استیک کنندگان پاداش داده میشود.
استیکینگ ترون (TRX)
استیکینگ به مجموعهای از اهداف حیاتی خدمت میکند که یکی از آنها، امکان کسب درآمد ثابت به کاربران است. در اکوسیستم ترون، کاربران ترونیکسها را با نسبت یک به یک استیک میکنند. هرچه مقدار بیشتری استیک کنند، قدرت ترون ی ترون پاور (TRON Power) بیشتری به دست میآورند. ترون پاور در شبکهی ترون حیاتی است. یکی دیگر از اهداف حیاتی ترون، ممکن ساختن رأی دادن به نمایندههای ارشد است. باید توجه داشت که هر کاربر پس از سه روز میتواند ترون پاور خود را به ترونیکس تبدیل کند.
استانداردهای توکن در ترون
TRC10 استانداردی فنی است که توسط بلاک چین ترون و بدون نیاز به ماشین مجازی ترون (TRON Virtual Machine) پشتیبانی میشود. امکان ساخت و عرضه توکنهای TRC10 دلخواه در شبکه TRON به قیمت 1024 TRX برای کاربران وجود دارد. در این حالت سازندگان توکن نیاز به هیچ گونه دانش برنامه نویسی برای ساخت توکن خود ندارند و فرآیند ساخت توکن بسیار ساده است.اکثر توکنها در بلاک چین ترون با این استاندارد ساخته شدهاند. یکی از شناخته شده ترین توکن های TRC10 توکن بیت تورنت (BTT) است.TRC10 از طریق API قابل دستیابی است.
TRC20 استانداردی فنی است که برای قراردادهای هوشمند و بکارگیری ماشین مجازی ترون (TVM) از آن استفاده میشود.توکن ها بطور کامل با توکن های ERC20 سازگار هستند. و در نتیجه به توسعه دهندگان اجازه میدهد که قراردادهای اتریوم خود را به شبکه ترون منتقل کنند.قراردادهای هوشمند امکانات نامحدودی دارند. و توکنهای TRC20 ویژگیهایی دارند که در توکنهای TRC10 وجود ندارد. با این حال پیاده سازی توکن های TRC20 بسیار پیچیدهتر از توکن های TRC10 است. یکی از شناخته شده ترین توکنهای TRC20 توکن ANTE است که در پلتفرم محبوب TRONbet استفاده میشود.
پس به طور خلاصه برخی از تفاوتهای اصلی این دو توکن به شرح زیر میباشد:
- امکان یادگیری و اجرای TRC10 نسبت به TRC20 بسیار سادهتر است و بدون هیچ دانش برنامهنویسی قابل اجرا است.
- توکن TRC20 قابلیت شخصیسازی دارد اما توکن TRC10 از این قابلیت برخوردار نیست.
- توکن TRC10 با استفاده از API قابل دسترسی است در حالی TRC20 چنین مزیتی ندارد.
- امکان برگرداندن هیچکدام از این دو توکن نیز در صورت از دست رفتن برای کاربران وجود نخواهد داشت.
در مقایسهی این دو استاندارد میتوان گفت کارمزد TRC10 در مقایسه با TRC20، هزار برابر کمتر است، همچنین TRC20 دارای هزینه پهنای باند برای انتقال API و انجام واریز است.
بنیاد ترون
بنیاد ترون یک سازمان غیر انتفاعی است که روی توسعهی موارد استفاده از TRX و پروتکل ترون تمرکز دارد. امروزه ترونیکس روی یکی از بزرگترین شبکههای غیر متمرکز دنیا کار میکند. علاوه بر آن، کل پروتکل ترون متن باز است. پلتفرمهای متن باز امنتر هستند؛ زیرا جامعهی کاربران به هر آنچه برای تست نیاز است، دسترسی دارند.
چه تیمهایی ترون را توسعه میدهند
کانون توسعه ترون (Tron Development Hub) پروژهای متن باز است که توسعهدهندگان را به عضو شدن و مشارکت تشویق میکند. هدف این کانون آموزش افراد با دانش اندک، نه فقط برای استفاده از شبکه بلکه مشارکت و در نهایت شکل دادن به آن است.
کدام مؤسسهها از ترون استفاده میکنند
- Refereum: پلتفرم رفریوم به گیمرهای در حال استریم یا بینندگان در هنگام تماشای استریم، امکان کسب ترونیکس میدهد. پتانسیل عظیمی در یکپارچهسازی گیمینگ و بلاکچین وجود دارد. اهداف این پلتفرم ازطریق خدمات استریم DLive در همکاری با BitTorrent انجام میشود.
- Metal Pay: متال پی (Metal Pay) خدمات پرداخت آنلاینی برای ارسال پول به تمام دنیا است که با ترون همکاری میکند. این بدان معنی است که کاربران میتواند بهراحتی توکنهای TRX خود را ازطریق وبسایت متال پی به پول نقد تبدیل کنند. این وبسایت فرایند خرید TRX را که قبلا برای برخی از مردم مشکل بود، آسان میکند.
- سامسونگ: سامسونگ، ترون را به بلاکچین خود به نام Blockchain Keystore اضافه کرد. این یعنی کاربران آخرین ورژن گوشیهای سامسونگ، اکنون میتوانند ازطریق اپاستور سامسونگ به دپهای ترون دسترسی پیدا کنند. این امر دستاوردی بزرگ برای این بلاکچین است؛ زیرا سازندگان محتوا قادر به دریافت مبالغ قابل توجهی برای جبران زحماتشان خواهند بود و همچنین دپها در یکی از بزرگترین بازارهای اپلیکیشن دنیا عرضه میشوند.
همکاری ترون و بیت تورنت (Bittorrent)
در جولای ۲۰۱۸، بنیاد ترون دوباره در صدر اخبار بود. اینبار، خبر خرید بزرگترین شبکهی همتا به همتای اشتراک فایل یعنی بیت تورنت توسط ترون منتشر شد. پلتفرمهای اشتراک فایل مانند بیت تورنت اولین شکل شبکههای غیر متمرکز در واقعیت بودند. این پلتفرمها شالودهی تکنولوژی بلاکچین را سالها قبل بنا کردند. توکن بیت تورنت (BTT) روی بلاک چین ترون منتشر شده است، این توکن در ازای مشارکت کاربران در امر اشتراکگذاری فایل در پلتفرم تورنت به آنها اهدا میشود و به ادامهی بقای تورنت کمک میکند.
ترون برای امنیت شبکه خود از چه روشی استفاده میکند؟
شبکه ترون از سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام واگذارشده (DPoS) برای امنیت بلاکچین استفاده میکند. DPoS مشابه سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام (PoS)، به کاربران امکان کسب درآمد ثابت (درآمد منفعل یا passive) را به وسیلهی استیک کردن سرمایههایشان در والتهای شبکه میدهد.
برخلاف سیستم PoS، در سیستم DPoS تنها گرههای (node) منتخب میتوانند تراکنشها را تأیید کنند. در اکوسیستم ترون، جامعهی کاربران هر ۶ ساعت ۲۷ نمایندهی ارشد (Super Representative) را برای انجام این وظیفهی مهم انتخاب میکنند. این نمایندهها توسط جامعهی کاربرانی که ترونیکس استیک میکنند انتخاب میشوند. باید توجه کرد که تمام این فرایند توسط سازمان غیرمتمرکز خودگردان دائو (DAO) انجام میشود.
دائوها همچنان شکلی از مدیریت نامتمرکز در بخش کریپتو هستند. به دائو مانند مجموعهای از قراردادهای هوشمند نگاه کنید که گرهها میتوانند برای تعیین اقدام بعدی سازمان به آنها رأی بدهند. دائوها راهی غیرمتمرکز و دمکراتیک برای توسعهی پلتفرم بر اساس خط مشی جامعهی کاربران هستند.
نودها در شبکه ترون
نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف شدهاند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد میباشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه تائید تراکنشها و توسعه بلاکها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژهای برای اثبات سهم در این نود طرحریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنشها و بلاکها ظاهر میشود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاکهای قطعی است.
معماری شبکه ترون و ساختار ارز دیجیتال ترون
با توجه به تاکید بر غیرمتمرکز بودن ارز دیجیتال ترون، ساختار آن بسیار بحثبرانگیز است. به عنوان مثال به سبب عدم استخراج آن از روشهای دیگری برای اثبات دارایی با عنوان سهام نمایندگی شده استفاده میشود.
میتوان تحت شروطی مثل پرداخت مبلغی جزو 27 نماینده دارای حق رای در شبکه بود که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون دارند. برای به حداقل رساندن انحصارطلبی در شبکه ترون، انتخاب از طریق رأیگیری صورت میگیرد.
برای اینکه بتوانید در لیست نمایندگان قرار بگیرید باید 9,999 واحد ترونیکس پرداخت کنید. رای گیری هر 6 ساعت یکبار انجام میشود و لیست نمایندگان براساس آن بصورت مستمر بروزرسانی میشود. در شبکه TRON زمان هر بلاک 3 ثانیه است و پاداش بلاک 32 کوین ترونیکس است، به طور کلی سالانه 336,384,000 واحد ترون (TRX) به نمایندگان منتخب تعلق میگیرد.
همانطور که اشاره کردیم، ارز دیجیتال ترون از الگوریتم اثبات سهام محول شده (Delegated Proof of Stake – DPoS) استفاده میکند. نحوه کار این الگوریتم به صورتی است که همه افراد در تولید بلاکهای شبکه و تایید تراکنشها نقش ندارند. و به جای آن 27 نماینده انتخابی از کل شبکه این کار را انجام میدهند. در صورتی که هر یک از این 27 نماینده عملکرد خوبی نداشته باشد، خیلی سریع با اجماع و رأی گیری در شبکه نماینده جدیدی جایگزین او میشود. کاربران میتوانند از طریق استیکینگ ارزدیجیتال TRX در این فرایند سهیم باشند. و شبکه نیز در ازای همکاری در اعتبار سنجی به نود های متصل شده توکن TRX پاداش میدهد.
معماری عمومی
رمزارز ترون از سه لایه اصلی برای غیرمتمرکز بودن، تشکیل شده است.مانند اتریوم (ETH)، ترون از یک مدل مبتنی بر حساب استفاده می کند. به این معنی که کلیدهای رمزنگاری ای که پروتکل آن ایجاد می کند، می توانند دسترسی به TRXو موجودی توکن TRX را کنترل کنند. . بلاک چین ترون سپس تبادل این داده ها را از طریق سه لایه انجام می دهد.این لایه ها با زبان جاوا نوشته شدند. و قرار است که با سایر زبانها ادغام شوند و همکاری کنند، عبارتند از:
- لایه مرکزی یا هسته (Core Layer)
- لایه اپلیکیشن یا برنامه (Application Layer)
- لایه ذخیره (Storage Layer)
لایه مرکزی در ارز ترون
مدیریت هسته، هدف اصلی وجود این لایه است.دستورالعمل های نوشته شده با جاوا یا Solidity (زبانی که برای اتریوم طراحی شده است) را محاسبه کرده و آنها را به ماشین مجازی ترون ارسال می کند.
لایه برنامه در ترون
این لایه که با هدف غیرمتمرکز بودن و همچنین شخصی سازی کیف پول کاربران ساخته شده است، در سطحیترین موقعیت قرار دارد. به سبب وجود این لایه، توسعه دهندگان برنامهها توانایی به تولید رساندن بسیاری از اپها را دارند.از این لایه توسط توسعه دهندگان برای ایجاد کیف پول و برنامه های کاربردی با رمز ارز TRX و سازگار با نرم افزار استفاده می شود.
لایه ذخیره سازی در ترون
برای امکانپذیر بودن تنوع دادهها، در طراحی لایههای ذخیره، نظریۀ دیتابیس مورد توجه قرار گرفته است. هدف این لایه برنامه ریزی است که در پایین سطح ساختار قرار دارد. این بخش برای محافظت از شبکه است و اطلاعات مختلف را محافظت و ذخیره میکند.این لایه برای تقسیم بندی داده های بلاک چین (ثبت سابقه بلاک چین) و داده های وضعیت آن (که وضعیت قراردادهای هوشمند را حفظ می کند) طراحی شده است.
کیف پول دیجیتال ترون
دو راه اصلی برای ذخیره توکنهای ترون وجود دارد. و هرکدام دارای مزایا و معایب خود است. اگر در فضای رمزارز تازهکار هستید و میخواهید مقدار کمی TRX بخرید، یک والت موبایل برای شما کافی است. کیف پول TRON wallet Dapp بهطور رایگان در iOS و اندروید برای دانلود وجود دارد. در ادامه به دو روش ذخیرهسازی ترون اشاره شده است.
کیف پول موبایل ترون
جنبهی مثبت والت موبایل آسان بودن استفاده و فراهم آوردن دسترسی سریع به رمزارزها است. جنبهی منفی آن این است که بیشتر در معرض حملهی کلاهبرداران و هکرها هستند. دقت کنید که والت موبایلتان همیشه آنلاین و بنابراین همیشه در معرض ریسک است. از جمله این والتها میتوان به ترون لینک (TronLink) و تراست والت (Trust Wallet) اشاره کرد.
کیف پول سختافزاری ترون
اگر میخواهید مقادیر زیادی TRX ذخیره کنید یا در مورد امنیت ذخیرهسازی رمزارزتان نگران هستید، والت سختافزاری انتخاب هوشمندانهای است. شرکتهایی مانند لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) والتهای سختافزاری قابل حمل تولید کردهاند.
والتهای سختافزاری امنتر از ولتهای موبایل هستند؛ زیرا رمزارزها را آفلاین نگه میدارند. از این استراتژی با نام ذخیرهسازی سرد (Cold Storage) یاد میشود. عیب این دستگاهها فیزیکی بودن است. و آنها را باید از خطرات دنیای واقعی مانند سرقت و آتشسوزی در امان نگه داشت. همچنین این دستگاهها بیش از صد دلار قیمت دارند؛ این قیمت برای تازهواردان بازار جذاب نیست.
مرورگر بلاک چین ترون
کاربرد اساسی مرورگر بلاک چین این است که به کاربران این امکان را میدهد تا در مورد بلاکهای استخراجشده و تراکنشهایی که اخیرا روی بلاک چین انجام شده است، به جستوجو بپردازند. مهمترین ویژگی مرورگر بلاک چین برای کاربران پیگیری تراکنشها است. از این لینک میتوان به مرورگر بلاک چین ترون دسترسی پیدا کرده و با ورود آدرس والت خود وضعیت تراکنشهای انجامشده را مشاهده کنید.
آیا در آینده جایی برای بلاک چین TRON وجود دارد؟
سناریوی کنونی به این شکل است:
یک سازمان، توسعه محتوا را از استودیو تا کاربر نهایی و همه چیز از پخش به وسیله تلویزیون، تا دستگاه تلفن همراه یا وب سایت تأمین و کنترل می کند. و بخش عمده ای از درآمد به جای ایجاد کننده محتوا به سازمان (واسطه) اختصاص می یابد.
سناریوی احتمالی آینده با بستر بلاک چین مانند TRON به این شکل است:
تولیدکنندگان محتوا می توانند محتوای خود را از طریق یک شبکه همتا به همتا که از مدل غیرمتمرکز پشتیبانی می کند، توزیع کنند. در حالی که بینندگان و تبلیغ کنندگان می توانند با حذف واسطه ها مستقیماً با استفاده از توکن ها به سازندگان محتوا دستمزد دهند.
آمازون، نتفلیکس یا HBO با یک سیستم بلاک چین مانند ترون جایگزین می شوند و سازندگان محتوا مانند کسانی که در YouTube هستند مستقیماً و به طور کامل توسط بینندگانی که به کار آن ها ارزش می دهند، دستمزد دریافت می کنند.
اگر ما به عنوان یک جامعه برای یک سیستم غیر متمرکز که به جای واسطه به تولید کننده محتوا پاداش می دهد ارزش قائل شویم، ممکن است که در آینده شاهد پیشرفت ترون باشیم.